2012. november 22., csütörtök

Vegán joghurtos-sütőtökös kalács

Nagyon finom, érdemes kipróbálni! :-)

Hozzávalók:

30 dkg finomliszt
20 dkg durumliszt
10 dkg kukoricaliszt
4 ek. sült sütőtök 
4 dkg élesztő
2 tk. méz
2-2,5 dl Alpro vaníliás tej
 8 dkg nyírfacukor
1 csipet só
2 tk. kurkuma
10 dkg datolya
1 citrom héja

Elkészítés:

Egyszerű az elkészítés: a liszteket összekeverjük.  Az élesztőt langyos mézes tejben felfuttatjuk. Majd az összes tejet, joghurtot is hozzáadjuk, sózzuk. A sütőtököt és a citromhéjat is belekeverjük. Alapos dagasztást követően 1 órát kelesztjük. Majd kelést követően hozzáadjuk a nyírfacukrot, kurkumát (ez utóbbi is színt kölcsönöz a süteménynek). Majd egy tepsit kiolajozunk-lisztezünk, hosszában bevágjuk, és 30 percig még letakarva, meleg helyen kelesztjük. Majd 50 fokos tepsibe téve is 20 percig kelesztjük. Legvégül 170 fokon 30 perc alatt kisütjük.


1 megjegyzés: