2012. november 18., vasárnap

Zablángos növényi tejföllel

Vasárnap reggel rámtört a lángos-ehetnék. :-) Viszont nem volt kedvem és időm sem kelt tésztával bajlódni. Ezért örültem, hogy találtam a receptet (sajnos nem emlékszem, hol, de ha megtalálom, belinkelem), amelyet kicsit módosítva gyorsan el is készítettem.

Hozzávalók - 2 személy részére:

1 csésze zabpehely
3 dl forró víz
1 csipet só
2 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
2 ek. lenmagpehely

--
1 marék kesudió
6 gerezd fokhagyma
1 dl víz 
1 csipet só
1 kis citromlé

Elkészítés:

A zabot egy tálba mérjük, és leöntjük a forró vízzel. 30 percig állni hagyjuk, ekkor belekeverjük a lenmagpelyhet. Egy kis tepsit kiolajozunk, és kanállal belelapítjuk a lángos-korongokat (8 db lesz belőle), majd 150 fokon megsütjük, kb. 20 perc alatt, egyszer forgatjuk közben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése