2012. december 4., kedd

Babsaláta

Egyszerű, nagyszerű téli saláta. Hidegen és melegen is nagyon finom!

Hozzávalók:

24 dkg fehérbab
2 közepes sárgarépa
3-4 levél bazsalikom
6 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
4 ek. víz
1 ek. sörélesztőpehely
2 gerezd fokhagyma
só - ízlés szerint

Elkészítés:

A babot előző este beáztatjuk, majd megfőzzük, és olívaolajjal kikent tepsibe téve kicsit megpirítjuk (kb. 5 perc alatt). A sárgarépát meghámozzuk, majd apró szeletekre vágva megpároljuk.  Elkészítjük az öntetet: 4 ek. olajat elkeverjük a vízzel, sörélesztőpehellyel, megpucolt fokhagymagerezdekkel, majd botmixerrel összezúzzuk. Ezt öntjük a babra és répára.
Rizs, bulgur mellé is finom, de kenyérrel is ehetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése