2012. december 6., csütörtök

Datolyás kölessel töltött alma

Finom kis reggeli csemege.

Hozzávalók - 2 személynek:

6 db alma
10 dkg köles
víz 
10 szem datolya
3 ek. méz
1 citrom héja
1 dl Alpro szójajoghurt
6 ek. sárgabarack lekvár

Elkészítés:

A kölest a szokásos módon megfőzzük, annyit módosítva rajta, hogy az almák kiszedett belsejét is belefőzzük. Majd hozzáadjuk a felkarikázott datolyát, a citromhéjat, mézet és a szójajoghurtot. Megtöltjük az almákat, lelocsoljuk 1-1 ek. lekvárral, majd 150 fokon 20 perc alatt összesütjük.

2 megjegyzés:

  1. Huuuu Margit, ez nagyon jooool nez ki, tuti megcsinalom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Orulok neki. Zabpehellyel is nagyon finom, vagy multkor makos tesztaval toltottem meg az almat.:-)

      Törlés