2013. január 5., szombat

"Csíkos vegán malacok" :-)



Amilyen egyszerű, annyira nagyszerű étel is. Gyorsan elkészül és olcsó is. A recept egy másik változata A nyár ízei szakácskönyvben jelent meg. 

Hozzávalók (4 személynek):

16 közepes méretű krumpli
4 szál kisebb sárgarépa 
2 fej lilahagyma
4 szál szójavirsli
4 csipet fűszersó
2 tk. fokhagyma granulátum
2 tk. szárított petrezselyem
pár csepp citromlé  

Elkészítés:
Az olajba belekeverjük a petrezselymet, fűszersót és fokhagyma granulátumot és a citromlevet. A krumplit meghámozzuk, majd megmossuk és szárazra töröljük. Éles késsel 2-3 milliméterenként mélyen (de a krumplikat nem átvágva) bevagdossuk. A sárgarépát megmossuk és vékony karikákra vágjuk. A virslit is vékony karikákra vágjuk. A lilahagymákat felkarikázzuk majd a karikákat félbe vágjuk.  A krumplivájatokba belecsúsztatjuk a répa- és virsli-, ill. lilahagyma darabokat. Megkenjük a fűszeres olajjal, majd lefedjük fóliával és 150 fokon, kb. 30 percig sütjük. Egy villával ellenőrizzük, hogy átsült-e megfelelően a krumpli belseje. Ismét megkenjük a fűszersóval és citromlével összekevert petrezselymes olajjal, majd visszatoljuk  – fólia nélkül - a sütőbe, kb. 10 percig. Friss salátával ettük.

3 megjegyzés:

  1. Kipróbáltam, nagyon finom lett. Nekem nem volt épp itthon virsli, hanem gabonakolbásszal helyettesítettem, kicsit nehezebb volt beletömködni, de nagyon jó ízt adott neki.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Orulok neki-de jo otlet volt a gabonakolbasz:)! Jo legalabb igy es a blogotokon hallani, olvasni rolatok. Jo messzire mentetek, de remeljuk, jol vagytok es sikerul beilleszkednetek, megtalalnotok a helyeteket! :-) Puszi

      Törlés
  2. Ez nagyon szimpatikus kis recept, ki is próbáltuk, de amikor már negyed órája küzdöttünk azzal, hogy a krumplikat a bevágásnál szétfeszegessük valahogy és belegyömöszöljük a tölteléket (több karika virsli péppé vált, a hagymák gerezdekre hullottak, a répák eltörtek), akkor az egészet összeöntöttük a tepsiben és úgy sütöttük meg. Nagyon ízletes lett és így is gusztusos és tálalható, de áruld el Magdi, hogyan kell összerakni, mert a kemény krumpli nekem nem akar szétnyílni!...

    VálaszTörlés