2013. január 17., csütörtök

Expressz vegán női szeszély

Ez a sütemény kedden hajnalban készült, egy órám volt arra, hogy mindent előkészítsek, megsüljön a sütemény és a végén el is mosogassak. Hát, még maradt is időm. :-)

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
2 ek. foszfátmentes sütőpor
1 dl extra szűz olívaolaj / napraforgó olaj
10 dkg nyírfacukor
kb. 1 dl víz
1 citrom héja
---
1 kis üveg (házi) sárgabarack lekvár
20 dkg dió
--
4 dl Hulala habtejszín
2 marék dió
10 dkg nyírfacukor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit 5 perc  alatt összegyúrjuk. Majd egy tepsit kiolajozunk, kilisztezünk, belesimítjuk a tésztát,  majd megkenjük a lekvárral, megszórjuk a darált dióval. A Hulala tejszínt nyírfacukorral felverjük, majd beleforgatjuk a darált diót. Ezt is rásimítjuk a tésztára, majd előmelegített sütőbe téve 160 fokon 20-25 perc alatt összesütjük.

TIPPEK:
- tehetünk a lekvár helyett párolt almát is a tésztára (lereszelve, citromhéjjal, nyírfacukorral ízesítveés kicsit megpárolva). 
- A tésztát készíthetjük "felesbe" is: fele tk. liszt, fele finomliszt
- A diót pótolhatjuk mákkal is :)

2 megjegyzés:

  1. Szia Magdi, csak egy rövid észrevétel a Hulalával kapcsolatban. Sajnos nem vegán, mert tartalmaz tejfehérjét! A fiam tejallergiás, ezért ebbe már konkrétan belefutottunk, illetve a forgalmazó oldalán is fent vannak az összetevők:
    Víz, hidrogénezett növényi zsíiradék (26%), cukor (11%), tejfehérje....

    Akinek az étrendjébe belefér, amúgy nagyon jó kis recept, csak tejallergiásoknak vigyázniuk kell vele!
    további szép napot!:-)

    VálaszTörlés
  2. Én is pont ezt akartam megjegyezni, a Hulala sajnos nem vegán.

    Jó hír viszont, hogy hamarosan kapható lesz az Alpro felverhető növényi tejszínje Magyarországon is, elvileg elérhető áron lesz majd minden nagyobb szupermarket hálózatban.

    VálaszTörlés