2013. január 22., kedd

Vaníliás búza őszibarackkal

Hmmm, de finom és tartalmas reggeli. :-)Úgy emlékszem, búzából készült "kása" még nincsen a blogon, így most ez következik. Mivel a búza lassan fő, érdemes előző este elkészíteni.

Hozzávalók:

20 dkg búza
kb. 1/2 l vaníliás szójatej 
4 Alpro vaníliás puding
1 üveg őszibarack kompót
10 dkg nyírfacukor
5 dkg mazsola 
5 dkg kókusz
1 citrom héja

Elkészítés:

A szójatejet felforraljuk, majd hozzáadjuk az átmosott, lecsepegtetett búzát; kókuszt, és kb. 1 óra alatt megfőzzük, amennyiben szükséges, pótoljuk az elforrt tejet. Amikor puha a búza, akkor adjuk hozzá a citromhéjat, nyírfacukrot. Ekkor botmixerrel kissé összezúzzuk, hogy a búzaszemek kissé "összeragadjanak"; így lesz "kása-jellegű":-). A mazsolát és az apróra vágott őszibarackot ezután adjuk hozzá. Tálaláskor meglocsoljuk a vaníliás pudinggal, őszibarackkal díszítjük.


1 megjegyzés:

  1. Ha van kuktád, abban lehet valamennyivel gyorsítani a folyamatot, illetve főzés előtt beáztatni, de még úgy is lassú. Viszont finom lehetett ezzel a pudinggal.

    VálaszTörlés