2013. január 15., kedd

Vegán őszibarackos "krémtúró"

Hozzávalók:

1 doboz őszibarackos Alpro szójajoghurt   
(lehet más ízesítésű is)
3 ek. Alpro natúr joghurt
15 dkg főtt köles
10 dkg natúr tofu
10 dkg nyírfacukor
1 rúd vanília kikapart belseje
1 citrom héja
1 tk. kókuszolaj 
1 marék mazsola

Elkészítés:

Nagyon egyszerű: a (vaníliás szójatejben vagy növényi tejben) főtt kölest (előző este kifőzhetjük, háromszoros mennyiségű folyadékban) összekeverjük a szójajoghurtokkal, a kávédarálón megőrölt nyírfacukorral, kókuszolajjal, vaníliával, citromhéjjal, mazsolával és a darabokra vágott, összeturmixolt tofuval.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLATOK:

Nagyon finom:

- önmagában,
- palacsintába töltve,
- túrós batyunak megsütve,
-psylliummal kiegészítve túrótortának,
-túrófánkba téve,
- és végülis szinte bárminek, amibe édes túró töltelék menne :-).


1 megjegyzés:

  1. Hmmm de finom lehet, a krémtùròt mindig is szerettem ùgyhogy ezt még a héten elkészítem :-)
    B. Judit

    VálaszTörlés