2013. február 18., hétfő

Kókuszkrémes, datolyaszószos köles

Nagyon finom, harmonikus és tápláló reggeli,  jól előkészítve pikk-pakk, elkészül. (Én a kölest tegnap késő este kifőztem, a Raffaello-masszából még volt itthon, így kb. 10 perc alatt készült el ma a reggelink).

Hozzávalók:

2 dl köles
6 dl Alpro mandulatej 
1 csipet só
1 ek. méz
1 citrom héja
--
2 dl "Raffaello"
--
10 dkg datolya
1 dl víz


Elkészítés:

A köleskását a hagyományos módon készítjük el: feltesszük a tejet főni, majd beleszórjuk a megtisztított kölest, és fedő alatt puhulásig pároljuk. Ekkor ízesítjük a mézzel, citromhéjjal.
Kihűtjük. Majd tálakat bevizesítünk, és az aljukra kölest teszünk, kanállal ellapítjuk, erre kerül egy "Raffaello réteg", szintén kanállal elsimítva majd ismét köles, majd Raffaello. Hagyjuk, hogy "összekeményedjenek", majd kiborítjuk. A datolyákat beletesszük egy kelyhes mixerbe és a vízzel együtt 5 perc alatt elturmixoljuk. Ezt az "öntetet" ráöntve tálaljuk. Persze, nem muszáj borogatni, lehet, csupán összekeverni a kölest a Raffaello-val, és egy tányérban tálalni, majd leönteni a datolyszósszal. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése