2013. február 17., vasárnap

Mandulás Raffaello golyó (vegán)



Ki ne szeretné a bolti Raffaellot? Íme, egy recept, amely kicsit pótolja a hiányát:

Hozzávalók:

18 dkg kókuszreszelék
15 dkg nyírfacukor
10 dkg kókuszolaj
kb. 1 dl víz

Elkészítés:

A vízből és a nyírfacukorból  szirupot főzünk, és langyosra kihűtjük. Ehhez hozzákeverjük a kókusztejport, a kókuszolajat, és 15 dkg kókuszreszeléket. Ne ijedjünk meg, a massza nagyon puha lesz, hiszen a kókuszolaj a meleg hatására folyós lesz. Az elkészült masszát tegyük hűtőbe, amíg a kókuszolaj megdermed, majd vizes kézzel kis golyókat formázzunk, úgy, hogy mandulát tegyünk a közepébe és a ledarált (héjas) mandulareszelékbe forgassuk meg. Lehűtve tálaljuk. 
TIPP: érdemes dupla adagot készíteni, és a masszát felhasználni kásákhoz is. Holnap egy ilyen recept következik. 
 

2 megjegyzés:

  1. Elkészítettem palacsintatöltelékként, és nagy sikere lett! :)
    (Annak ellenére, hogy nálunk a gyerekek nem igazán rajonganak a kókuszért.)

    Edina

    VálaszTörlés