2013. február 20., szerda

Szójajoghurtos-áfonyás muffin

Azt gondolhatná a blogolvasó, hogy állandóan csak édességet eszünk. Ez természetesen nem így van, csak felhalmozódott az édesség recept (még van kettő, lefotózva a tarsolyomban:), illetve most valóban Az ősz ízei szakácskönyv, ill. egy másik, még nem elárulható projekt miatt több édességet is kipróbáltam, de csak negyed-hatodadagban, így nem lett édességmérgezésünk. Egyébként  heti ebédünk így néz ki eddig: 

V: Fűszeres tepsis csicsóka, rizstejszínes majonézzel, salátával 

H: Barnarizses-lecsós rakott savanyú káposzta

K: Borsófőzelék lepcsánkával 

Sz: Paprikás krumpli, párolt lilakáposztával.

Reggelente köles -és zabkása volt, mindkettőt 2 napig ettük.

Estére pedig az alábbi pástétomokat készítettem ezen a héten: vegán májkrém / sárgaborsó-pástétom. 

Többen kértétek, hogy készítsek majd heti menüt, nos, megtisztelő a kérés, és örülök neki. Igyekszem,  csak még idő nem jutott rá.
Most jöjjön tehát ismét egy édesség.

Hozzávalók:

2 pohár  tönkölyliszt
1 rk. foszfátmentes sütőpor
1 pohár nyírfacukor
1 csipet só
4 dl Alpro szójajoghurt (lehet natúr, de ízesített is)
1 pohár kókuszolaj 
25 dkg áfonya/gyümölcs

Elkészítés:

Előbb külön-külön a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a nedveseket is, ez utóbbiba tesszük a gyümölcsöket. Aztán összekeverünk mindent és szilikonos formában 160 fokon kb. 30 perc alatt összesütjük. 

2 megjegyzés:

  1. Ez nagyon furcsa, hogy mennyire egyre gondolunk! :) Mostanában én is többször is gyártottam muffint, és pont azon gondolkoztam, hogy ha lenne rá idő, lehetne menüket összeállítani!
    Egyébként nagyon jól néz ki ez a süti, ügyes vagy. :)

    VálaszTörlés
  2. :-) Nekem is az idohiany a gondom, pedig nagy kedvem lenne, ill.van is ra igeny. Ha gondolod, ossze is foghatnank, ketten dupla annyira vagyunk kepesek,mint egyedul :)

    VálaszTörlés