2013. február 12., kedd

Vegán bögrés mákos

Valaki a múlt héten megkérdezte, hogyan készítem a bögrés mákost. Dulmina receptjét írtam neki válaszul, mert eddig az alapján készítettem. Ma viszont nem volt itthon búzakorpa és búzacsíra, ezért egy új receptet találtam ki, a karobos kevert nyomán. Nagyon rugalmas, puha tészta lett a végeredmény, és nincsen benne sem zsiradék, sem tojás, sem tej...szóval olcsó és egészséges recept. :)

Hozzávalók:

2 bögre liszt (nálam fele-fel finom-és teljes őrlésű liszt)
2 bögre mák 
1 bögre nyírfacukor
1,5-2 ek. foszfátmentes sütőpor
1 citrom héja
Elkészítés:

A száraz alapanyagokat (lisztek, mák, nyírfacukor, sütőpor) összekeverjük, hozzáadjuk a citromhéjat, és a mandulatejet. Alaposan összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 30 perc alatt összesütjük. Gazdagítható mazsolával,  kókusszal, aszalt gyümölcsökkel, olajos magvakkal. Mi most házi baracklekvárral megkenve ettük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése