2013. február 10., vasárnap

Vegán kalácspuding, mákos guba beütéssel

Pénteken kaptunk egy kedves nénitől, akivel minden péntek este találkozunk 1 kg kalácsot. Hát, nem bírtunk vele, így gondoltam, kalácspudingot készítek. A maradékból majd tiramisu készül...:-)

Hozzávalók:

1/2 kg kalács
1 kg szilva (nálam mélyhűtött)
1/2 l Alpro mandulatej
1 csomag vaníliás puding
10 dkg nyírfacukor
10 dkg darált mák

Elkészítés:

A kalácsokat felvágjuk, majd kisebb darabokra vágjuk. (Négyfele, vagy karikákra szaggatjuk.) Tűzálló tálba beleszórunk szilvát, majd rátesszük a kalácsdarabokat, úgy, hogy egy karikát/darabot elhelyezünk a tálba, majd halmozunk rá szilvát, majd ismét kalács, majd szilva következik, ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy a kalács és a szilva is. Eközben elkészítjük a vaníliapudingot: a4 dl  mandulatejet felteszünk főni, hozzáadjuk a nyírfacukort, 1 dl-t pedig kikeverünk a pudingporral. Amikor forr a tej, ezt beleöntjük és 5 perc alatt készre főzzük. Ezt ráöntjük a kalácsokra, megszórjuk mákkal és 190-200 fokon 20 perc alatt összesütjük. Közben mérsékeljük a hőmérsékletet, nehogy a kilógó kalácsszeletek megégjenek.

TIPP: fogyasztható hidegen, melegen, tejszínhabbal, vagy anélkül. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése