2013. március 28., csütörtök

Kürtős kalács - sütőben sütve

Húsvét táján sokan kalácsot sütnek, így most egy különleges kalácsreceptet szeretnék megosztani. A recept Dulminától származik, csak egy kicsit alakítottam rajta. 

Hozzávalók:

1 dkg élesztő
1 dl víz
2 ek.barna cukor
17 dkg teljes őrlésű liszt
18 dkg finomliszt 
1 ek. őrölt lenmag
10 dkg barna cukor 
0,5 dl 100% extra szűz olívaolaj
2-3tk. vaníliapor
1 citrom héja
--
4 ek. barnacukor + 2 tk. őrölt kardamom
4 ek. kókusz

Elkészítés:

Az élesztőt a cukros vízben felfuttatjuk,  a liszteket kimérjük, az őrölt lenmagot is hozzáadjuk, majd ízesítjük még citromhéjjal, cukorral, vaníliával. Meleg helyen 1 óra alatt kelesztjük. Ezt követően kb. 1 ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és 2 ujjnyi csíkokat vágunk belőle. Ezeket alufóliával beborított konyhai kéztörlő-gurigákra tekerjük. Majd meghempergetjük a barna cukorban, kókuszban. Egy tespibe beállítjuk a gurigákat, és előmelegített sütőbe téve 160 fokon kb. 20-25 perc alatt kisütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése