2013. március 12., kedd

Vegán krumpligombóc leves

Ez egy fajta krumpligombóc leves. Anyósom pl. másképp készíti, majd ha náluk leszünk, meg is kérem, hogy főzzük együtt az ő verzióját. Ez a mi családunk receptje alapján készült, persze, vegánosítva :-) 

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
2-3 tk. pirospaprika
3 gerezd fokhagyma
3 tk. szárított petrezselyem
2 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
Kb. 1,5 l víz
---
5 szem közepes burgonya
4 ek. liszt (fele-fele arányban teljes őrlésű és finomliszt)
3 ek. lenmagpehely
só - ízlés szerint

Elkészítés:

A krumplit héjastul megfőzzük, majd kihűtjük és meghámozzuk, összetörjük. Hozzákeverjük a liszteket, a sót, a darált lenmagpelyhet.Hagyjuk állni, eközben elkészítjük a leves alapját: A felkockázott hagymát olaj + víz keverékén nagyon alaposan megpároljuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, sót, áttört fokhagymát, felengedjük vízzel, és amikor forr, a gombócokat "beleformázzuk". Miután a gombócok feljöttek a felszínre, még kb. 5 percig főzzük, és készen is van a levesünk. A petrezselymet ekkor adjuk hozzá. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése