2013. április 12., péntek

Citromfüves eperkrémleves

Ennek a levesnek a receptje felkérésre született, hamarosan kiderül, mi is ez a projekt :-)

Hozzávalók:

1,5 kg eper
3 dl Alpro édes szójatejszín
kb. 1 l Alpro vaníliás szójatej
2 ek. főzés nélkül készíthető vaníliás pudingpor
5-10 dkg nyírfacukor (az eper édességétől
függően)
4-5 levél citromfű

Elkészítés:

Az epret alaposan megmossuk, és egy szűrőbe téve lecsepegtetjük. Majd egy magas falú edénybe áttesszük, ráöntjük a szójajoghurtot, majd hozzáadjuk a vaníliás pudingport, és az egészet alaposan összeturmixoljuk. Ezt
követően édesítjük, és hígítjuk a vaníliás szójatejjel, olyan állagúra, amilyenre szeretnénk.  Citromfűvel és keksszel tálaljuk.

4 megjegyzés:

  1. Sima tejjel és tejszínnel biztos elkészítem az eper szezonban. Nagyon szép a fotó!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos finom lesz úgy is! :-) Koszonjuk

      Törlés
  2. Nagyon szép ez a fotó!:)Meg persze a leves is, hiszen epres, az csak jó lehet!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, szerintem is az eperrel készült étel csak finom lehet :)

      Törlés