2013. április 3., szerda

Tofus-rozmaringos garlic

Kiváló étel a szikkadt kenyér vagy kifli eltüntetésére. :-) 

Hozzávalók:

4 teljes őrlésű kifli
 kb. 10 ek. olívaolaj
5-6 tk. szárított, morzsolt rozmaring
3-4 tk. Reform Vito ételízesítő
4-5 tk. fokhagymagranulátum
4 szelet füstölt tofu
--
szójamajonéz

Elkészítés:

Az olajat egy kis tálban összekeverjük a rozmaringgal, ételízesítővel (vagy sóval: ebből kevesebb kell!), fokhagymagranulátummal (vagy 6-8 gerezd összetört fokhagymával), majd a kiflit úgy bevágjuk, hogy alul ne vágjuk el. Mind a négy kifli alufóliára tesszük, és egy kiskanál segítségével mindegyik szelet mindegyik oldalára :-) kenünk az ízesített olajból. Majd tetszőleges mennyiségű és nagyságú tofuszeletet nyomkodunk az elkészült kiflikbe. Alaposan becsomagoljuk őket alufóliával és 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük. Ekkor az alufóliák tetejét kibontjuk, hogy az olajjal átitatott kifli piruljon is. Így is kb. 10 percig sütjük. Az illatokkal mindeközben nehéz dolgunk lesz....alig várható ki, amíg elkészül :-) Szójamajonézzel (vagy bármilyen más növényi majonézzel) és sok-sok zöldséggel tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. garlic= fokhagyma

    VálaszTörlés
  2. Igen, tudom es Amerikaban (amerikai baratok szerint) az etel neve is, en toluk tanultam.

    VálaszTörlés