2013. április 8., hétfő

Vegán amerikai káposztasaláta

Egy-két hónapja kedves ismerőseinknél jártunk vendégségben és nagyon finom pitát ettünk, rizstejszínből készült vegán majonézzel locsoltuk meg benne a falafel golyókat. Most zabtejszínnel készítettem el, mivel ez volt itthon. De azóta legalább hetente el kell készítenem ezt a majonézt, mindenfélével esszük.
A fotó Az ősz ízeibe készült. 

Hozzávalók:

6 dl zabtejszín 
5-6 tk. mustár
1-2 ek. citromlé
2 tk.só
2tk. fokhagymapor
 ---
1 kisebb fej káposzta
2 közepes sárgarépa
1 kisebb vöröshagyma
só-ízlés szerint
őrölt kömény-ízlés szerint
 
Elkészítés:

Az öntet adagját tetszés szerint, arányosan csökkentve finom tartárt készíthetünk rántott zöldségek mellé. De tepsiben sült krumplihoz is kiváló öntet. 
A káposztát megmossuk, külső leveleit leszedjük, majd legyaluljuk. A répát meghámozzuk és hozzáreszeljük a káposztához. A hagymát vékony csíkokra vágva adjuk hozzá. Besózzuk és 10 percig állni hagyjuk, ez idő alatt elkészítjük az öntetet: egy tálban minden hozzávalót elkeverünk. Igazán majonéz ízű finom szósz lesz az eredmény. A káposztát egy tálba kicsavarjuk, és ráöntjük az öntetet. 10-15 percet állni hagyjuk, majd tálaljuk:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése