2013. április 15., hétfő

Vegán császármorzsa 2.

Ismét császármorzsára vagy más néven smarnira vágytunk, így kikísérleteztem egy új receptet.  

Hozzávalók:

10 dkg búzadara
1dkg liszt
1dkg kukoricaliszt
1 citrom héja
vaníliapor
10 dkg nyírfacukor
3dl vaníliás szójatej
1 ek. sárga lenmagpehely
mazsola-ízlés szerint
--
2 ek. kókuszolaj
--
Alpro gyümölcsös szójajoghurtok 

Elkészítés: 

A búzadarát, liszteket (a kukoricaliszt ad szép színt neki) ,nyírfacukrot kimérjük, és összekeverjük a vaníliás tejjel. (Lehet más növényi tejet is használnunk, csak ez extra finom  ízt és színt ad neki). Hozzáreszeljük a citromhéjat, beletesszük a darált lenmagot (lehet barna lenmag is). 1 órát pihentetjük,majd egy tepsiben megolvasztunk kókuszolajat, ebbe öntjük a masszát, és néha megkeverve kisütjük. Szójajoghurttal, lekvárral tálaljuk.


3 megjegyzés:

  1. Pont most mondta Anyósom, hogy és akkor én nem csinálhatok császármorzsát se az unokámnak. Úgy nevettem, hogy miért ne lehetne kis csavarral...

    VálaszTörlés
  2. Kedves Magdi! Köszönöm szépen a szuper vegán recepteket, magam is nagy kisérletező vagyok, lévén, hogy a Párommal mindketten majdnem teljesen vegánok vagyunk. Nagyon tetszenek a receptjeid! Ennél a receptnél azt szeretném kérdezni, hogy az 1dkg liszt
    1dkg kukoricaliszt az valóban 1dkg, vagy 10 akar lenni? Ami nyilván nagyon soknak tűnik..

    VálaszTörlés