2013. május 12., vasárnap

Lecsós grillezett gomba


A világ legegyszerűbb étele, mégis megosztom veletek. Még a múlt héten készült, miután pakkot kaptunk anyósoméktól, mert náluk már gyönyörű a paprika (jövő héten szedik az első nagy adagot eladásra:). És az ottani veteményesünkből is jó hírek érkeztek...pl. gyönyörű a borsó és a sárgarépa, fehérrépa, és a LILAKRUMPLI. :-)

Hozzávalók:

1/2 kg kisebb gomba
1 kg paprika
2 fej vöröshagyma
4-5 szem paradicsom
3-4 gerezd fokhagyma
3-4 ek. 100 % extra száz olívaolaj
só-ízlés szerint
--
citromlé

Elkészítés:

A gombákat megmossuk, félbevágjuk és 1 ek.olajjal kikent tepsibe téve 160 fokon  20 perc alatt (közben néha megrázogatva) megsütjük. A legvégén meglocsoljuk egy kevés citromlével. Természetesen az igazi, ha nem a sütőben sütjük össze a gombát, hanem a szabadban grillezzük. A lecsót a hagyományos módon elkészítjük (jó sűrűre), majd egy tálra gombát halmozunk és alaposan rápakoljuk a lecsót. Önmagában, vagy rizzsel / kölessel /tarhonyával / hajdinával, esetleg kenyérrel tálaljuk.


1 megjegyzés:

  1. Kedves Magdi!
    Nagyon szeretem receptjeidet, ezért szeretnék egy díjat továbbadni Neked (illetve ajánlottalak az erről szóló bejegyzésben). Kérlek nézz be hozzám, ha lesz egy kis időd....
    Üdv: Pipra

    VálaszTörlés