2013. május 17., péntek

Vegán ezersziget öntet

Nagy kedvencem az ezersziget öntet, amelyet laktózérzékenyként sem kell mellőznöm. :)

Hozzávalók:

2 dl rizstejszín
1 ek. mustár
2 ek. citromlé
1-2 tk. natúr Alpro szójatejszín 
2 kk. pirosparika /"Piros arany"/pritaminlekvár
só-ízlés szerint
2 tk. fokhagymapor
1 tk. nyírfacukor
1 kisebb hagyma, lereszelve
--
lollo rosso (v. bármilyen saláta)
1 sárgarépa
15 dkg póréhagyma
1/2 kígyóuborka
15 dkg metélőhagymás tofu
bármilyen zöldség
--
magvak

Elkészítés:

A rizstejszínt egy tálba öntjük és hozzáadjuk a többi alapanyagot. Elkeverjük és amíg a zöldségeket megmossuk, összevágjuk, összeérnek az ízek. Frissen öntjük a salátára. 

3 megjegyzés:

  1. Megcsináltam, nagyon finom, köszönöm! Most a kenyered sül a gépben...

    VálaszTörlés
  2. Csak kókusztejszín van itthon, mit gondolsz, abból is finom lenne?

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés