2013. június 10., hétfő

Cukkinitallér

Nagyon szeretjük a cukkinit. És most, hogy kaptunk, zöldbabfőzelék mellé ezt készítettem. Nem volt kedvem panírozni, így egy "fasírt-korongot" dobtam gyorsan össze. Nagyon finom lett. 

Hozzávalók:

50 dkg cukkini (nálam vegyesen zöld, sárga cukkini)
15 dkg liszt (lehet a fele teljes őrlésű vagy zabliszt is)
4 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 tk. majoranna
1 tk. köménymag
2 tk. Reform Vito ételízesítő
2 ek. lenmagpehely
--
3 ek. 100% extra szűz olívaolaj
1 marék zsemlemorzsa

Elkészítés:

A cukkinit lereszeljük és az ételízesítővel megszórjuk, majd miután az abban lévő só hatására levet enged, kinyomkodjuk. Ekkor hozzákeverjük a lisztet, ill. az előzetesen 1 ek. olajon és vízen megpárolt hagymát, a felaprított fokhagymát, fűszereket és a lenmagpelyhet. Ez utóbbi a tojás helyettesítője. Gombócokat formálunk, majd morzsába fogatjuk és kilapítjuk őket (érdemes a cukkini lédússága miatt ilyen laposabb korongokat sütni, mint nagy fasírtokat, így biztosan átsülnek) és olajjal kikent tepsibe téve 160 fokon 30 perc alatt kisütjük (egyszer forgatjuk közben). 

TIPP: készíthetjük áztatott, kinyomkodott kenyeret is hozzáadva. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése