2013. június 7., péntek

Káposztás batyu

Szintén gyors sós sütemény, a maradék káposztából és élesztős leveles tésztából.

Hozzávalók - 6 db-hoz:

1/2 Tante Fanny élesztős leveles tészta
1/2 nagy fehérkáposzta
2 tk. só
2 tk. borsikafű
1 tk. köménymag
2 ek. 100% extra szűz olívaolaj
2 ek. víz

Elkészítés:

A káposztát legyaluljuk és egy fazékba téve meglocsoljuk az olajjal + vízzel. Köménymaggal, sóval, borsikafűvel ízesítjük. Kb. 5 percig fedő alatt pároljuk, majd azt levéve róla nagyobb hőfokon keverések mellett összepirítjuk. Kihűtjük. A tésztákat 5x5 cm-es kockákra vágjuk. Tetejükre 3-4 evőkanálnyi káposztát teszünk, majd a két átlós tésztavéget behajtva batyukat készítünk.Megkenjük olajjal, megszórjuk magokkal és előmelegített sütőben 160 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Spárgakrémleves után jó nagy adag salátával nekünk ez lesz a mai ebédünk. A salátáról kicsit később írok.:-)

2 megjegyzés:

  1. Imádom a káposztás dolgokat! Ezt kiváltképp szeretném! Nagyon csábos sós harapnivaló!

    VálaszTörlés
  2. Mi is szeretjuk nagyon...pl.hetek ota kaposztas pogacsat ennek. Biztosan lehetne meg turbozni rajta, de kb. 15 perc volt az elkeszitesere.

    VálaszTörlés