2013. június 25., kedd

"Maci a málnásban" sütemény

Ez egy sima kevert süteményrecept, mogyoróvajjal és karobbal kiegészítve. "Esztétikai pikánsságát" az adja, hogy a sógórnőmtől kapott maci sütőformában sütöttem ki, hogy igazán autentikus legyen ahhoz a sok-sok málnához, amivel együtt ettük. :-) (Lehet, hogy tudat alatt készülünk az idei erdélyi kiruccanásunkra a "nem félünk a medvéktől" szlogennel?:-) 

Hozzávalók:

1 csésze finomliszt
1 csésze teljes őrlésű liszt
1 csésze nyírfacukor
2/3 csésze karobpor
2/3 csésze napraforgó olaj
2 ek.mogyoróvaj
2 tk. foszfátmentes sütőpor
2,5 csésze víz
--
személyenként:
1 doboz Alpro erdei gyümölcsös joghurt
15-20 szem málna

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a nedves alapanyagokat is hozzáadjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe (vagy olajozott-lisztezett formákba) tesszük és 160 fokon 20 perc alatt kisütjük. Készíthetjük úgy is, hogy tepsiben kisütjük és utána formákat vágunk ki belőle. Tálalás előtt nyakon öntjük a finom ízesített szójajoghurttal és megszórjuk gyümölcsökkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése