2013. június 9., vasárnap

Meggyes-szójajoghurtos köles

Nem is annyira recept, inkább tipp az alábbi finomság.

Hozzávalók: 

2 dl átmosott köles
6 - 7 dl Alpro vaníliás szójatej
1 csipet só
10 dkg xilit (nyírfacukor)
3 tk. kardamom
1/2 citrom héja
2 ek. őrölt szezámmag
--
4 dl Alpro natúr szójajoghurt
1/2 kg meggy vagy cseresznye
1 ek. vaníliaesszencia (opcionális)

Elkészítés:

A kölest szűrőbe tesszük és átmossuk, eközben felforraljuk a szójatejet. Ebbe beletesszük a kölest, és fedő alatt puhára főzzük, a végén ízesítjük nyírfacukorral, kardamommal, citromhéjjal, és hozzáadjuk a megdarált szezámmagot, amely sok-sok kálciumot tartalmaz, ezért csempésztem bele. Amíg fő, kimagozzuk a meggyeket, előkészítjük a szójajoghurtot,majd mindent rétegesen megrakunk: köles, joghurt, gyümölcsök, és ismét köles, joghurt, gyümölcs. A legvégén meglocsoljuk a vaníliaesszenciával. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése