2013. június 4., kedd

"Pink vargabéles" (vegán)

Gyors, egyszerű, különleges, finom. Ennyit elöljáróban az alábbi sütiről. :-)

Hozzávalók:

125 g durum cérnametélt
3 ek. búzadara
10 dkg xilit (nyírfacukor) - ízlés szerint
1 ek. kókuszolaj
1/2 citrom héja
2 tk. vanília esszencia
mazsola - tetszés és ízlés szerint
--
Tante Fanny teljes őrlésű rétestészta 

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. Eközben  egy tálba beletöltjük az Alpro szójajoghurtokat (lehet más ízesítésű is, mi most ilyen ízkombinációra vágytunk, de rendkívül finom lehet pl. a trópusi  gyümölcsjoghurttal is), majd belemorzsoljuk a tofut, ízesítjük citromhéjjal, vaníliával. Ha a tofut nem sikerül jól eldolgoznunk, botmixerrel is "megdolgozhatjuk". Miután a tészta kihűlt, összekeverjük az öntettel, belekeverjük a mazsolát, búzadarát. Egy réteslapot a kókuszolajjal kikent tepsibe helyezünk, erre ráfolyatjuk a "szószt", majd befedjük a második réteslappal, amelyet a maradék felolvasztott kókuszolajjal megkenünk. Megszórjuk dióval és összesütjük (180 fokon, kb. 20 perc alatt). Miután kihűlt, tálaljuk - friss gyümölcsökkel a tetején :)  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése