2013. június 11., kedd

Vegán kaporszósz

Nagyon szeretem a kaporszószt. Nem csak az ízét, hanem azt is, hogy olyan gyorsan, egyszerűen elkészül. Most kora reggel férjem készített hozzá újkrumpliból tepsiben sült krumplit. Teljes értékű ebédünk volt. 

Került már fel kaporszósz a blog indulásakor, azonban egyrészt nem is volt olyan szép a fotó, másrészt pedig   ez egy kicsit módosított recept. 

Hozzávalók:

2 csokor friss kapor
1 fej vöröshagyma
kb. 3-4 dl víz 
4 ek. Vegimilk növényi natúr kukoricatejpor
2-3 ek. finomliszt
1-2 tk. Vito reform fúszerkeverék
2-3 tk. só 
kb. 2 tk. citromlé
1 tk. xilit (nyírfacukor) - ízlés szerint elhagyható

Elkészítés:

A kaprot megmossuk, leszedjük a száráról és alaposan összevágjuk. A hagymát meghámozzuk, apróra és olaj + víz keverékén megpároljuk. Majd rászórjuk a kaprot, sózzuk, fűszerezzük és puhára főzzük (kb. 10 perc alatt). Eközben egy lefedhető üvegbe beletöltjük a lisztet, kukoricatejport, maradék vizet, alaposan összerázzuk, és ezt öntjük rá a megpuhult kaporra.  Citromlével, igény szerint nyírfacukorral ízesítjük, ill. ha nem elég sűrű, még adunk hozzá lisztet. Összefőzzük és tálalhatjuk is :)

TIPP: Kukoricakeményítővel készítve nemcsak laktózmentes étel, hanem gluténérzékenyek is fogyaszthatják.






4 megjegyzés:

  1. A tökfőzelékből kimaradt kaporra délután pont úgy gondoltam, hogy szószként végzi holnap. Igaz Áronnak halhoz, nekem krumplihoz.

    Egyébként pedig :)

    VálaszTörlés
  2. :-) Jo etvagyat majd nektek is :)

    VálaszTörlés
  3. Ez hihetetlen! Pont ma ettem meg a maradék kaporszószunkat, szinte teljesen ugyanígy készítettem, de mivel nem tudtam a pontos arányokat, és fotó sem készült, nem töltöttem föl! :)

    VálaszTörlés