2013. június 17., hétfő

Vegán, szójajoghurtos meggyes pite

Egyszerű, gyors, finom, aktuális sütemény. Nem csak vegánoknak kitűnő, hanem annak a háziasszonynak is segítségére lehet ez a recept, akinek épp elfogyott a tojás, ráma, tej, tejföl otthonról. :-)

Hozzávalók:

(1 bögre =2dl)

2 bögre Alpro szójajoghurt
3 bögre liszt (pl. fele finomliszt, fele tk. tönkölyliszt)
1 bögre xilit (nyírfacukor)
1 bögre napraforgó olaj
1/2 citrom leve
3 ek. lenmagpehely
1 csomag foszfátmentes sütőpor
--
kb. 50 dkg meggy

Elkészítés:

A tészta száraz hozzátartozóit összekeverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot, olajat, citromlevet. Olajozott, lisztezett tepsibe öntjük, és megszórjuk magozott meggyel. 160 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. Kihűlés után vágjuk fel, és nyírfacukrot kávédarálón megőrölve szórjuk meg ezzel a "por-nyírfacukorral", így tálaljuk.

TIPP: variálhatjuk más gyümölcsökkel is.
Készíthetjük a gyümölcshöz illő ízesített Alpro szójajoghurtokkal is. 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jo lett csak a lenmag miatt van egy kis mellek ize a tesztanak.
    Nem nagyon szoktam suti, de ez tuti recept. koszonom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi szeretjük a lenmag izet, ezert fel sem tunt a mellekiz. :) De orulok, hogy egyebkent izlett. :)

      Törlés