2013. június 13., csütörtök

Zöldséges-tofus tésztával töltött gömbcukkini

Nagyon finom és gyorsan el is készül.A gömbcukkinit helyettesíthetjük hagyományos cukkinivel :-)

Hozzávalók:

2 nagyobb gömbcukkini
25 dkg durum penne tészta
3 közepes sárgarépa
10 dkg metélőhagymás tofu 
1 közepes cukkini
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2-3 tk. Reform Vito fűszerkeverék
2 tk. só
2 tk. borsikafű
4 dl növényi tejszín
1 ek. mustár
1 csokor petrezselyem
1-2 ek. finomliszt
20 dkg növényi sajt
4-5 ek. 100% extra szűz olívaolaj 

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. A hagymát felaprítjuk és víz + olaj keverékén megpároljuk. Eközben meghámozzuk és apró kockákra vágjuk a sárgarépát, ill. a cukkinit alapos mosást követően kockázzuk fel. Előbb a répát, majd kb. 10 perc múlva a cukkinit is a hagymás alaphoz adjuk, és roppanósra pároljuk. Fűszerezzük, a fokhagymát és a felaprított petrezselymet is hozzáadjuk, és felöntjük a tejszínnel, belekeverjük a mustárt. Lisztet szórunk hozzá, majd összefőzzük. Belekeverjük a tésztát, és a kivájt gömbcukkiniket (aminek a belsejét felhasználhatjuk ehhez az ételhez, de lecsóba is tehetjük,én ez utóbbit választottam) megtöltjük velük. A növényi sajtot ráreszeljük (ill. én most lereszeltem a sajtot, kevés tejszínt és sörélesztőpelyhet is kevertem hozzá, ez opcionális), és 200 fokon kb. 30 perc alatt összesütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése