2013. július 21., vasárnap

Kardamomos-nyírfacukros körtelekvár

Kaptunk elég sok korai körtét, amely kezdett romlani, így gyorsan nekiláttam eltenni. Nagyon finom lett, ezért megosztom. 

Hozzávalók:

3 kg körte
2 dl almalé (nálunk frissen préselt)
20 dkg nyírfacukor
2 citrom leve
2-3 tk.kardamom

Elkészítés:

A körtéket megmossuk, és kiszedjük a magházaikat. A héját rajta hagyjuk. Az egészet felkockázzuk, majd ráöntjük a frissen préselt/facsart almalevet, a citromokat hozzáfacsarjuk, és feltesszük főni. Amikor megpuhult, botmixerrel krémesítjük és kardamommal és nyírfacukorral ízesítjük. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Közben az üvegeket sterilizáljuk: forró vízben elmossuk, és a kupakokat pedig egy vízzel teli lábasba tesszük és egészen addig kifőzzük, amíg nem használjuk fel. Beletöltjük a megszárított üvegekbe, egy konyharuha segítségével rácsavarjuk a forrásból kikapott kupakot, és legalább 10 perccel fejjel lefelé állítjuk őket,majd száraz dunsztba téve hagyjuk kihűlni (2-3 nap). 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése