2013. július 2., kedd

Kókuszpudingos-sárgadinnyés zabkása

Igazi nyári reggeli :) Ismét csupán egy tipp, hiszen a zabkásában semmi kuriózum nincsen (dupla mennyiségű növényi tejben megfőzzük a zabot), talán a kókuszpuding kicsit "furmányosabb". A sárgadinnyét már a békési kertből kaptuk, nagyon zamatos! 

Hozzávalók - a zabkásához:

30 dkg zabpehely
vagy egyéb növényi tej
10 dkg nyírfacukor
1 csipet só
1 bio lime  héja
5-10 dkg mazsola vagy egyéb aszalványok 

Hozzávalók-a kókuszpudinghoz:

4 dl kókusztej 
2 ek. étkezési keményítő
8 dkg kókuszreszelék
3 ek. nyírfacukor

--
gyümölcsök 

Elkészítés:

A növényi tejet egy lábasban felfőzzük, majd beletesszük a zabpelyhet és a nyírfacukrot, a sót, és a lime-vagy citromhéjat. Mindezt puhulásig összefőzzük. A pudinghoz a kókusztejbe egy habverő segítségével belekeverjük a keményítőt, a kókuszreszeléket, és egy edénybe öntve felfőzzük. A nyírfacukrot a végén adjuk hozzá.  Ezt belekeverhetjük a kásába is, de tálalhatjuk rétegesen is.
TIPP: Szórjuk meg sok-sok gyümölccsel. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése