2013. július 19., péntek

Mákos-barackos csiga

Hipp-hopp reggeli, egy nagy adag gyümölcssalátával vagy egy finom bögre hideg növényi tejjel, "jegeskávéval", esetleg gyümölcsturmix-szal. 

Hozzávalók:

Tante Fanny élesztős leveles tészta  (vagy otthon készített tészta, amelynek itt van az alapreceptje)
30 dkg mák
kb. 2 dl Alpro natúr (kálciummal, B 12-vel dúsított) szójatej
2 szem közepes méretű őszibarack
8-10 dkg nyírfacukor
2 tk. vaníliaesszencia / vaníliás cukor
2 ek. kókuszolaj (elhagyható)
1 kisebb citrom héja
mazsola - tetszés szerint, opcionális

Elkészítés:

A mákot megdaráljuk, majd összekeverjük a tejjel (egy kevés tejet rakjunk félre, ill. látjuk, hogy mennyi tejet vesz fel-ezt sajnos nem mértem -, ne legyen se túl folyós, se túl kemény a masszánk) és citromhéjjal, nyírfacukorral, vaníliával ízesítjük. Pár perc alatt összefőzzük, a meghámozott és péppé tört barackokat ekkor adjuk hozzá. A kókuszolajat is ekkor adjuk hozzá, ez kicsit lágyabbá teszi, ill. a tésztába beleolvasztja majd a tölteléket. De enélkül is nagyon finom. Ez igazán pikáns zamatúvá teszi majd. :) Kihűtjük a tölteléket. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a tésztát előszedjük, kitekerjük, majd a kihűlt mákos tölteléket rákenjük. Majd ezt a rudat kb. 1,5 ujjnyi vastag karikákra felvágjuk, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk, és elkezdjük sütni. 10 perc múlva 150 fokra kapcsoljuk, és rá 5 percre a csigákat meglocsoljuk a maradék tejjel. Visszatesszük és még kb. 10 perc alatt összesütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése