2013. július 15., hétfő

Nektarinos-tofutúrós sütemény

Egyszerű, gyors, egészséges sütemény.

Hozzávalók:

1 doboz őszibarackos Alpro szójajoghurt 
3 ek. Alpro natúr joghurt
20 dkg főtt köles
10 dkg natúr tofu
10 dkg nyírfacukor
1 rúd vanília kikapart belseje
1 citrom héja
1 marék mazsola
--
2 szem nektarin
Tante Fanny croissant tészta

Elkészítés:

Nagyon egyszerű: a (vaníliás szójatejben vagy növényi tejben) főtt kölest (előző este kifőzhetjük, háromszoros mennyiségű folyadékban) összekeverjük a szójajoghurtokkal, a kávédarálón megőrölt nyírfacukorral, vaníliával, citromhéjjal, mazsolával és a darabokra vágott, összeturmixolt tofuval. Ehhez hozzáadjuk az apró kockákra vágott nektarint, hozzáadjuk a "túróhoz". A tésztát kicsomagoljuk, felvágjuk, majd mindegyik croissant-ba teszünk 1-1 ek. tölteléket és 200 fokra előmelegített sütőben kisütjük. Félidőben (kb. 15 perc) levesszük a lángot, kb. 150 fokra. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése