2013. augusztus 7., szerda

Diókrém

Tudom, tudom, a dió nem egy kánikulai étel, de behűtve ez a krém igazán finom. Nem csak kenyérre kenve, hanem tésztához adva (diós tészta helyett diókrémes tészta), vagy palacsintába töltve. Vagy egyszerűen a reggeli kására ráhalmozva. 
Sokan sokféleképp készítik, ez az egyik legegészségesebb, leggyorsabb és legfinomabb verzió. :-)

Hozzávalók:

25 dkg dió
5 dkg méz
5 dkg nyírfacukor (porcukorrá őrölve)
1/2-1 dl Alpro vaníliás szójatej
2 ek. felvert növényi tejszín
2 tk. vaníliapor

Elkészítés

A szójatejet felforraljuk, a diót összedaráljuk. A dióhoz hozzáadjuk a mézet, a vaníliaport , a felvert tejszínt és a forralt tejjel "leforrázzuk". (Sajnos a tejet nem mértem, így annyit öntsünk hozzá, amennyivel kellemesen lágy krémet kapunk). Összekeverjük, ki-és behűtjük, majd tálaljuk - kenyéren, palacsintába, kására, sőt, kifőtt metélt tésztára is remek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése