2013. augusztus 5., hétfő

Igyunk sokat a nagy melegben...

Erre a hétre is kánikulát jósolnak. 

A mi kis tetőtéri albérletünk átváltozott szaunává, nap közben közel 40 fok is lehet, nem nézzük, de tegnap, miután hazaértünk, este 8-kor 36 fokot mutatott a hőmérő. Igyekszünk sokat inni, nem csak vizet, hanem frissen préselt gyümölcsleveket is. Most az egyik kedvenc fotómat hoztam, persze, honnan máshonnan, mint az új gyermek szakácskönyvből. :-)

Emellett azért főzök minden nap, ma pl. lecsós rizzsel rakott zöldbabot (növényi tejföllel meglocsolva). Tudom, nem egy egyszerű étel, de ezek az alapanyagok voltak itthon. Ennek a receptje már itt olvasható a blogon. Kenyeret is 2-3 naponta sütnöm kell, előtte pedig férjem frissen malmozza a búzát, nos, ez is izzasztó vállalkozás, mindkettőnknek. :)

De sokszor eszünk 1-1 könnyű tésztaételt, vagy készül a héten majd krumplis tészta, a nyári örökzöld lecsó, talán szójavirslivel megbolondítva, grillezünk majd zöldségeket is, rántott cukkinit is eszünk majd vagy cukkinipörköltet tarhonyával, rakott répát- ez utóbbiról majd fotót is készítünk, mert a recept még nem olvasható a blogon.
Szóval ma csak egy üdítő fotót hoztam, amivel kívánunk sok türelmet és örömet ebben a nagy melegben! Főképp azoknak, akik nem nyaralnak, hanem dolgoznak (mint mi:-).

Ki mit főz (eszik) ezekben a napokban? 


8 megjegyzés:

 1. Mi lecsót lecsóval eszünk. Meg sok gyümölcslevest. Köszönöm a nyári ötleteket, pl. cukkinipörköltét. Margó

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. SZia Margó! Örülök neki, ha ízlik a cukkinipörkölt!:-)

   Törlés
 2. Jó kérdés. Én napok óta nem főzök, szendvicseket eszünk...De nem is vagyunk éhesek. A szendvicskrémeket innen nézzük ám! :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :-) Örülök neki. Ma sárgarépás-füstölt tofus krém készült....nagyon finom! (Fent van a blogon)

   Törlés
 3. És azt hittem, hogy nálunk van meleg. Csoda, hogy bírod... Mi tegnap a Spárban jártunk aludni... :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :-) És a pici hogy bírja a meleget? Sparban aludni? Azt hogy? :-)

   Törlés
 4. Nagyon nehezen tud elaludni a melegben, aznap már szinte semmit nem tudtam vele kezdeni, 2x fürödtünk, nyűgös volt. Vásárolni viszont kellett. A boltban hideg volt a levegő a kintihez képest. Hordozóban viszem mindig, és ahogy beértünk kb. a 10 lépésnél már aludt.
  Bő fél órát mászkáltam benn - van is erről egy fél bejegyzésem, de nem fejeztem be - összevásároltam mindent, alig bírtam hazacipelni... De aludt! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :-) Irtam neked mailt. Soha nem tudom, hogy jo cimre kuldom-e, igy majd legyszi nezd meg, es ha nem kaptal semmit, jelezz. Koszi!

   Törlés