2013. augusztus 14., szerda

Könnyű citromos nyári sütemény

Hozzávalók:

25 dkg liszt (fele tönköly liszt, fele finomliszt, vagy fele teljes őrlésű, fele finomliszt)
2,5 dl Alpro vaníliás szójatej / növényi tej
10 dkg nyírfacukor
1,2 dl 100% extraszűz olívaolaj
2 ek. foszfátmentes sütőpor /sütőpor
2 tk. vaníliapor
2 citrom leve
1 citrom héja

Elkészítés:


Előbb a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd ehhez hozzáöntjük az olívaolajat és a szójatejet (tejet), a citromlevet és végül belereszeljük a citromhéjat. Alaposan összekeverjük, majd minikuglóf-vagy muffinformákba téve előre melegített sütőben 160 fokon 25 perc alatt kisütjük. 

TIPP: tölthetjük házi sütésálló lekvárral vagy nutellával is (sütés előtt rakjunk a tészta közepére 1-1 kanál tölteléket, majd ismét tésztát, és így süssük ki), vagy lelocsolhatjuk citromos pudinggal (vaníliapuding+citromlé), esetleg lekvárral. De frissen önmagában is finom.

2 megjegyzés:

  1. Szia Magdi,

    Csak hogy a lényeget megragadjam: egészen biztos hogy sütésálló reklám kell a sütibe? :)

    Nagyon szeretem a receptjeidet, jópárat én is megfőztem már közülük. Szívesen merítek ötletet a blogodról.

    Csak így tovább! :)
    Üdv: Dorombolós

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)))) Epp a munkamban reklammal foglalkoztam...Koszonom, javitom!

      Törlés