2013. augusztus 1., csütörtök

Krémes "tofu-sajtkrémmel" töltött kovászolt paprika

Egy érdekesség, hogy ne csak a kovászos uborkát együk. Idén kovászoltam zöldbabot is :-), illetve paprikát. Ugyanúgy készül, mint az uborka, tehát ezt le sem írom annyira bőven, hiszen ugyanaz kell hozzá:

Hozzávalók:

kb 1 kg paprika (vegyesen, ill. amit kapunk)
1 nagy csokor kapor
6-8 gerezd fokhagyma
2 szelet kenyér
--
30 dkg natúr tofu
2 ek. sörélesztőpehely
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
4 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
kb. 1 dl víz
só-ízlés szerint
---
tetszőleges friss zöld fűszerek (tárkony, metélőhagyma, bazsalikom, petrezselyem...kinek mi tetszik:)

Elkészítés:

A kovászos paprikát a hagyományos módon (kovászos uborka mintájára) elkészítjük. Mielőtt üvegbe tesszük, vágjuk ki a paprikák magházát. Érdemes a vizet nem hidegen, hanem forralást követően langyosan a paprikákra önteni. Amikor készen van, kivesszük a léből, és hűtőbe téve a leszűrt lével együtt eltesszük. És párat kiemelünk, amelyet megtöltünk az alábbi finom krémmel.  A tofu-sajtkrém elkészítése:  az alapanyagokat nagyobb darabokra vágva turmixgépbe tesszük. (Amennyiben botmixerrel dolgozunk majd, a tofut nyomjuk szét villával, a fokhagymát kaparjuk el és a vöröshagymát kockázzuk fel.) A hozzávalókat a fűszerek kivételével összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fűszert is, amelyikhez éppen kedvünk van. A paprikákba beletöltve hűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy az ízek összeérjenek.

TIPP: ha gluténmentesen szeretnénk kovászolni, akkor kenyér helyett tegyünk 3-4 szem nyers, feldarabolt krumplit az üveg aljára és tetejére is. De használhatunk gluténmentes kenyeret is. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése