2013. augusztus 25., vasárnap

Növényi tejfölös cukkiniragu

Nem túl fotogén, de nagyon finom és laktató, olcsó egytálétel.

Hozzávalók:

1 nagy cukkini
3 kápia paprika vagy piros színű tv, esetleg kaliforniai paprika
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
só-ízlés szerint
2 ek. pirospaprika
4-5 tk. borsikafű
2 tk. köménymag
3-4 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
kb. 1/2 l víz
1 ek. mustár
--
2-3 ek. finomliszt
4 ek növényi tejföl vagy tejszín (növényi tejföl recept pl. itt.)
--
40 dkg durum háromszínű penne tészta

Elkészítés:


A hagymát felaprítjuk és víz + olaj keverékén puhára pároljuk. Eközben meghámozzuk és a magjait kiszedve felkockázzuk a cukkinit, ill. a paprikát is. Majd a hagymát pirospaprikával színezzük, sóval, fokhagymával, borsikafűvel, köménymaggal és mustárral ízesítjük. Erre rátesszük a felaprított paprikát és a cukkinit. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi és roppanósra pároljuk. Eközben elkészítjük a növényi tejszínt, amelyet aztán összekeverünk liszttel és vízzel, és szűrő segítségével beleöntjük a pörköltbe. Összeforraljuk, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és még igény szerint fűszerezzük. A tésztát kifőzzük és együtt tálaljuk.
TIPP: Meg is rakhatjuk egy tepsiben a tésztát és pörköltet (növényi tejföllel + növényi sajttal)és 20-30 perc összesütést követően tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése