2013. szeptember 9., hétfő

Padlizsános-tofus tészta

Egyszerű, gyors, olcsó, finom. Kell ennél több? :-)

Hozzávalók - 2 fő részére

1 közepes padlizsán
1 kápia paprika
15 dkg metélőhagymás vagy pritaminpaprikás tofu 
5-6 gerezd fokhagyma
3-4 ek. 100% extra szűz olívaolaj
3 ek. sörélesztőpehely

25 dkg Rédei tönköly Omega 3 spagetti tészta

Elkészítés:


A padlizsánt megmossuk, megtöröljük. Egy tepsibe locsolunk 2 evőkanál olívaolaj és vizet, hozzáadjuk a kisebb kockákra szeletelt padlizsánt és kápia paprikát. Ízesítjük sóval. 170 fokon megpároljuk-pirítjuk. A végén adjuk hozzá a szintén felkockázott tofut és a fokhagymát, ezzel még pár perc alatt összesütjük. A tésztát kifőzzük, majd hozzákeverjük ehhez a padlizsános alaphoz, rászórjuk a sörélesztőpelyhet, locsolunk még rá olajat, és összekeverjük. Ha szeretnénk, tehetünk rá növényi tejszínt, de enélkül is is finom.

TIPP: ízesíthetjük ízlésünknek megfelelően kakukkfűvel vagy rozmaringgal, netán friss petrezselyemmel, de natúr, csupán sóval ízesítve is finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése