2013. szeptember 16., hétfő

Pikáns sült paprikakrém

Az ajvár igazi ínyenc pástétom, amit aztán "alapként" is felhasználhatunk, akár pörköltek vagy tésztaszószok készítésekor is. 

Hozzávalók:

1 kg kápia paprika
2 nagyobb vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
4 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
5-6 tk. rozmaring

Elkészítés:

A paprikákat megmossuk, és 2 ek. olajjal kikent tepsibe tesszük, a tetejüket további 1 ek.olajjal locsoljuk meg, és 170 fokon megsütjük, közben forgassuk. (Kb. 40-45 perc alatt sülnek készre). Majd fedjük le egy konyharuhával, és a gőz hatására, miután kihűlt, könnyen le tudjuk szedni a paprika héját. Miközben hűtjük, hámozzuk meg a hagymát és kockázzuk fel. 1 ek. olaj és ugyanennyi víz keverékén pároljuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a felaprított (vagy átnyomott fokhagymát), a meghámozott, magházától megfosztott és összeturmixolt paprikákat, és fűszerezzük rozmaringgal, sóval, növényi majonézzel, és sörélesztőpehellyel. Ez utóbbi magas B vitamin tartalma miatt elengedhetetlen élelmiszer a vegánok számára, de másrészt remek ízt kölcsönöz az ételeknek, ez a pástétom pl. krémesebb, pikánsabb lesz tőle. Kenyérre kenve tálaljuk. De finom tésztára téve, amolyan "szószként" is. 



2 megjegyzés:

  1. Valahogy eddig sosem tudtam rávenni magam a paprika "hámozására", pedig biztosan nagyon finom ez is.

    VálaszTörlés
  2. Multkor mar en sem hamoztam meg, es teljesen jo volt ugy is. Probald ki :)

    VálaszTörlés