2013. október 3., csütörtök

Növényi sajtos-mákos rúd

Nagyon-nagyon finom és egészséges ropogtatni való. 

Hozzávalók:

10 dkg durumliszt
5 dkg finomliszt
5 dkg teljes őrlésű liszt
1/4 csomag foszfátmentes sütőpor
1-2 ek. Sojade szójatejszín 
12,5 dkg kókuszzsír
2-3 dkg egész mák
5 dkg Viofast növényi füstölt sajt
2 tk. só (ízlés szerint)
--
szezámmag , mák

Elkészítés:

A liszteket és a foszfátmentes sütőport összekeverjük. Hozzáadjuk a felolvasztott kókuszolajat, a mákot, a lereszelt növényi sajtot, a szójatejszínt, és homogén tésztát gyúrunk (amennyiben szükséges, a tejszínből még adagolunk hozzá). 10 percig pihentetjük, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük olívaolajjal, megszórjuk szezámmaggal, mákkal és csíkokat vágunk. Előmelegített sütőben 160 fokon 15 perc alatt készre sütjük. Közben figyeljük, mert könnyen leég. Nagyon omlós, finom rágcsálnivaló. :-) 

5 megjegyzés:

  1. De jóóóóóóóóóóóóóó, holnap pontvendégeink jönnek.......!:)

    VálaszTörlés
  2. Remélem, jól sikerül neked is. jó sütögetést! :-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom lett, legközelebb dupla adaggal indítok. Köszi.

    VálaszTörlés
  4. Nem lett elírva a kókuszzsír mennyisége? Nekem ehetetlen lett. Ildi

    VálaszTörlés