2013. december 13., péntek

Hajdinás csicserigulyás

Ma egy egytálétel receptjét hoztam. Igazi téli csemege. :-)
Hozzávalók:                                                                                  
2-3 marék natúr hajdina
1 nagy fej hagyma
2-3 közepes burgonya
2 szál sárgarépa
1 szál petrezselyem gyökér
 kevés zeller és karalábé
2-3 gerezd fokhagyma
1 kisebb pritaminpaprika
 himalaya só - ízlés szerint
1 tk. őrölt kömény
1 ek. pirospaprika
 2 ek. olaj
1 csokor petrezselyem zöldje
Elkészítés:
A csicseriborsót egy éjszakára vízbe áztatjuk. Másnap felfőzzük / 4-5 percig főzzük /, majd leöntjük a vizet. A hagymát apró kockára vágjuk és az. olajjal, 1 dl vízzel és sóval kb. 10 perc alatt megpároljuk. Hozzáadjuk az őrölt köményt, pirospaprikát,megtört fokhagymát, a felkockázott pritamin paprikát és a paradicsompürét / jó kis pörkölt alapot kaptunk /, 1 dl vizet és kb 10-15 percig kis lángon főzzük. / összeérleljük az ízeket/. Ezután hozzákeverjük a csicseriborsót és + még vizet, hogy le ne égjen és főzzük a pörköltet kb. 1 óra hosszát. Ha már csak gyengén roppanós a borsó, hozzákeverjük a  megtisztított és apró kockákra vágott zöldségeket, burgonyát, valamint a megmosott hajdinát, az ételízesítőt, annyi vizet, ami bőven ellepi és annyi sót ( főzés közben ) amennyit az ízlésük diktál. Kb 1/2 óra alatt készre fő. A főzés befejeztével hozzászórjuk az apróra vágott petrezselymet.
( A főzés végig fedő alatt történik )

5 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, szuper vega kaja :-)

    VálaszTörlés
  2. Ma megfőztem: ez lesz holnap és holnapután az ebéd (utána aranygaluska a "Téll ízeiből" :) ) Ahogy lehűlt, belekontárkodtam és mondhatom szuper finom lett!! Azthiszem egy kedvenccel gazdagszik a repertoár. Köszi Magdi!! (Kíváncsi vagyok, a fiúknak hogy tetszik majd... Ja és pénteken meg elkészítették a gyerkek a Makarónicsodát masnitésztából és mindennap azt akarnak enni!!)

    VálaszTörlés
  3. Megcsináltuk és tökéletes. Megállt benne a kanál, olyan sűrű lett. Vendégváró levesnek is tökéletes, aki szereti tehet bele kis erőset. Íze, mint a hagyományos gulyásnak. Köszi a receptet, az elmúlt hónapban 2-szer is ettünk ilyet.

    VálaszTörlés