2013. december 19., csütörtök

Ünnepi vegán tiramisu

Igazi téli, ünnepi csemege - egészségesen. A recept Kittitől származik és A főzés gyerekjáték c.könyvben is megjelent.

Hozzávalók:

A „tejszínhez”:

20 dkg kesudió
fél citrom leve
2-3 ek. nyírfacukor
2 dl növényi tej
---
40 dkg babapiskóta
---

Elkészítés:

A kesudiót este áztasszk be fél liter vízbe, amelybe facsarjunk fél citromot is. Reggel öntsük le róla az áztatóvizet, és a többi hozzávalóval együtt egy turmixban vagy botmixer segítségével turmixoljuk krémesre.
Készítsünk elő egy tálat. Ebbe fog kerülni a tiramisu. A rétegezést így végezzük: az aljára kerüljön egy sor babapiskóta, melyet egyesével áztassunk be gabonakávéba, és úgy tegyük le. Amikor kirakjuk a sort, öntsük rá a kesutejszín felét, majd ismét babapiskóta következik, hasonló módon előkészítve, majd a tejszín. A legvégét gabonakávéval szórjuk meg. Hűtve tálaljuk.


4 megjegyzés:

  1. Kedves Magdi! Ez tojás nélküli babapiskóta? Hol lehet kapni ilyet? Ha tudnék venni, én is elkészíteném ezt a gusztusos édességet. Azért én kávéval készíteném. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt epp kaptuk es tojasos bolti, de jol lehet otthon is kesziteni: http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__4436340-babapiskota-jellegu-tojasmentes-sutemeny-lehetseges

      Törlés
  2. Megcsináltuk, mosogatással együtt 15 perc. Az egyik kedvenc! Simán veri a mascarpone-s változatot.

    Marci

    VálaszTörlés