2014. január 6., hétfő

Diós-szejtános-növényi sajtos hajdinafasírt

Újabb felhasználási lehetősége a szejtánnak és ennek a különleges növényi sajtnak. :-) Ezúttal a szejtán lesz a kötőanyag, azaz tojáspótló.

Hozzávalók:

20 dkg hajdina
10 dkg burgonya
10 dkg sárgarépa
10 dkg dió
1 fej vöröshagyma
1 ek. ételízesítő mix
himalaya só - íulés szerint
4 ek.búzasikér
4 szelet Violife Cheddar sajt
himalaya só -ízlés szerint
1 csokor petrezselyemzöld
3-4 gerezd fokhagyma
--
olaj a sütéshez 

Elkészítés:

A hajdinát egy szűrőbe téve megmossuk és kétszeres mennyiségű, sós vízben megfőzzük. A burgonyát meghámozzuk és apró kockákra vágva megfőzzük, majd egy villa segítségével (miután leszűrtük) összetörjük. A sárgarépát pucolást követően kis lyukú reszelőn lereszeljük. A diót megdaráljuk, a növényi sajtot felkockázzuk. A hagymát szintén kockákra vágva kevés vízen megpároljuk. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. Majd mindent összekeverünk, hozzáadjuk a búzasikért vagy szejtánport és fasírtokat formálunk, amelyeket meghempergetünk kenyérmorzsában, és 180 fokos sütőbe téve olajozott tepsiben megsütjük (félidőben forgatjuk). 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése