2014. január 24., péntek

Gesztenyés kukoricakása-torta datolyasziruppal

A kukoricakását feldobhatjuk mindenféle finomsággal és máris "királyi" reggelink lesz. :-)

Hozzávalók:

5 dl növényi tej
20 dkg kukoricadara
5-10 dkg nyírfacukor
2 tk. vaníliapor
--
1 csomag natúr gesztenye
3-4 ek. növényi tej
datolyaszirup - ízlés szerint

Elkészítés:

Először a kukoricadarából főzünk kását: a növényi tejet feltesszük melegedni. Amikor felforrt, keverés közben hozzáadjuk a kukoricadarát, és nyírfacukorral ízesítjük. Kb. 10 perc alatt készre főzzük. Közben keverjük. Ez idő alatt a gesztenyemasszát kiolvasztjuk, összekeverjük a növényi tejjel és datolyasziruppal édesítjük. Majd, miután a kása kihűlt, egy tálat bevizezünk, és alulra leteszünk egy réteg kukoricakását, majd gesztenye következik, majd ismét kása és gesztenye. Amikor megdermedt, kiborítjuk és datolyasziruppal meglocsoljuk. 

4 megjegyzés:

  1. Ó, ez Ábel kedvence lesz - egyszer, ha már nem fáj a pocakja a kukoricától. :)
    Úgyis agyalok valami szülinapi tortán neki, lehet, hogy ez lesz a kiindulópont.
    Ti hogy vagytok?

    VálaszTörlés
  2. Orulok neki! Hasfajos meg? Mi nekunk kezd elmulni a hasfajas, ill. kezdjuk ataludni az ejszakat (21-tol 04-ig)), szoval egyre konnyebb. :-) Kb. egy honapja megy a kacagas, nevetes, gogicseles. Nagyszeru erzes.

    VálaszTörlés
  3. Biztosan nagyon cukorfalat lehet már. :)
    Most azoktól a kajáktól hasfájós, amit ő megeszik... a változatosság gyönyörködtet.

    VálaszTörlés
  4. Megcsináltam - ez a holnapi reggelink. De nem sok ennyi kukoricadara ennyi tejhez? Vagy az nem gond, hogy ilyen sűrű és szinte száraz lett? A képen olyan szép nedvesen fénylik a kukorica, én meg alig bírtam belesimítani a tálba...

    VálaszTörlés