2014. január 19., vasárnap

Tökmagos kölesfasírt


Hozzávalók:

4 csésze főtt köles (szárazon 1/2 csésze)
4 sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
2 db kápia paprika
1 csésze őrölt tökmag
1 ek. fokhagyma-granulátum
1 tk. himalaya só
kenyérmorzsa

Elkészítés:

A kölest dupla mennyiségű vízben megfőzzük. A megpucolt sárgarépát vágjuk fel karikákra, kevés vízen pároljuk puhára, majd villával törjük össze.
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd kevés vízen megpároljuk. A kápia paprikákat apró kockákra vágjuk. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. Az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük. A masszából fasírtokat formálunk, melyeket morzsában megforgatunk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. A tetejüket olajjal meglocsoljuk. 180 fokos sütőben, 40 perc alatt süssük meg a fasírtokat, félidőben fordítsuk át a másik oldalukra. Melegen és hidegen egyaránt finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése