2014. február 5., szerda

Bulguros lencsesült

Hozzávalók:

50 dkg barna lencse
25 dkg bulgur
3 nagy fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 sárgarépa
2 ek. paprikakrém
1 csokor petrezselyem
himalaya só -ízlés szerint
majoranna, kömény, pirospaprika - ízlés szerint
4 ek. 4 szűz olaj mix
2 ek. útifű maghéj
víz

Elkészítés:


A lencsét a fűszerekkel bő vízben megfőzzük. A bulgurt dupla mennyiségű vízben megfőzzük. a hagymákat felaprítjuk és 2 evőkanál víz + olaj keverékén megpároljuk. Hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát, a pirospaprikát, a paprikakrémet- amolyan pörköltet készítünk. Ehhez hozzáadjuk a megfőtt lencsét,  a rizst, a felaprított petrezselymet, az útifű maghéjat (ez tartja össze), és alapos keverés után még szükség szerint sózzuk, fűszerezzük. Olajjal kikent tepsibe simítjuk és összesütjük. 


3 megjegyzés:

  1. Kedves Magdi! Nagyon ínycsiklandó ez a recept, amúgy is szeretném szélesíteni a "fasírt" repertoáromat, mert mindig gondban vagyunk, mi legyen a főzelékhez a feltétét. A gondom az, hogy sokszor szétesik, elmorzsálódik a fasírtom tojás nélkül.Van még ötleted (nincs itthon útifű maghéjam), hogy még mi lehet jó kötőanyag? Nekem eddig a zab- vagy más pehely leforrázva vált be, de kipróbálnék mást is. Például ezt a receptet. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ancsa,
      pl. ha lenmagot osszeorolsz kavedaralon, es annyi evokanallal raksz a fasirtba, amennyi tojast tennel. Elotte aztasd be vizbe, pl. 1 ek. lenmaghoz 1 ek. viz. Meg kell varni, amig olyan nyulos lesz, mint a tojasfeherje, es akkor jo :)

      Törlés
    2. Köszönöm, kipróbálom! A pelyhekkel is összeáll, de csak ha elég kemény lesz a fasírt. Én vágyom egy kicsit szaftosabb, könnyebb állagra.

      Törlés