2014. február 3., hétfő

Búzahússal töltött kelkáposzta

Igazi laktató téli ételkülönlegesség!

Hozzávalók:

1 kg kelkáposzta
1/2 kg vöröshagyma
2 ek. pirospaprika
4-5 gerezd fokhagyma
2 kanál paradicsomlé
1 ek. paprikakrém (csípős)
himalaya só ízlés szerint
2-3 dl víz
15 dkg elkészített búzahús
25 dkg főtt barnarizs
--
Tejfölhöz:

5 dkg kesudió
1 ek. 4 szűz olaj mix
1 tk. citromlé
1 tk agavé cukor
csipet himalaya só

Elkészítés:


Az apróra vágott hagymát olaj + víz keverékén megpároljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a paprikakrémet, az ételízesítőt, sót, fokhagymát, paradicsomlevet. Elvesszük ennek az alapnak az 1/3 részét, belekeverünk 15 dkg megdarált szejtánhúst, 15-20 perc alatt összefőzzük, majd belekeverjük az időközben félig (dupla vízben) megfőzött  rizst. Lezárjuk a tűzhelyet. 
A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk és lobogó vízben 2-3 percig főzzük. Leszűrjük, kihűtjük, majd kivágjuk a vastag ereket. A káposzta levelekbe tekerjük a fenti rizses" húst" és a tepsibe rakjuk.  2-3 dl magtejfölt készítünk (a tejföl alapanyagait összebotmixerezzük), és összekeverjük a maradék pörkölt szafttal, majd a káposzta töltelékekre öntjük. Sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A búzahúst így készítjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése