2014. február 4., kedd

Piros pesto

Hozzávalók: 

1 piros húsú kaliforniai  paprika
5 dkg kesudió
2 érett paradicsom 
5 dkg bazsalikomlevél v. 3-4 tk. morzsolt bazsalikom
2-3 gerezd fokhagyma
6 aszalt paradicsom
150 ml olivaolajjal kevert aszalt paradicsom


Elkészítés:


Süssük meg egy olajjal kikent tepsiben 170 fokon, kb. 30 perc alatt paprikát, ez idő alatt egyenletesen megperzselődik és felhólyagosodik. Várjuk meg, amíg kihűl és vágjuk félbe, távolítsuk el a héját, a magokat és a csumáját. Enyhén pirítsuk meg zsiradék nélküli serpenyőben a kesudiót, gyakran forgatva, hogy egyenletesen barnuljon. Az olaj és a sajt kivételével az összes hozzávalót tegyük egy konyhai robotgépbe vagy a kézimixer tálkájába, és alaposan turmixoljuk össze. Majd a legvégén öntsük hozzá az olajat és keverjük össze. Hűtőben tároljuk.
TIPP: finom pástétomként is, de tésztára téve laktat, gyors ebéd is egyben. 



2 megjegyzés:

  1. Ez nagyon tetszik, csak ne lennék lusta a paprika sütéshez, illetve a tisztításához. Olyan pepecs munka, főleg, ha egy paprika ekkora banda mellett nem paprika. :)
    Ja, a kesudió pirított úgyis - mert ugye hőkezelés nélkül mérgező - ad az ízéhez, ha még pirítjuk?

    VálaszTörlés
  2. Szerintem igen. Ill. nem muszaj lehamozni a paprikat, keszitettem ugyis, es viszi a szetturmixolja a gep. :-)

    VálaszTörlés