2014. február 11., kedd

Póréhagymás-kurkumás csicserileves

Hozzávalók:

2 közepes póréhagyma
15 dkg csicseriborsó
3-4 tk. kurkuma
3 gerezd fokhagyma
himalaya só - ízlés szerint
levespor és ételízesítő
2 ek. kókuszzsír
1 dl szójadresszing
1 tk. paprikakrém
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A csicseriborsót előző este beáztatjuk és másnap sós vízben kifőzzük. A zöldségleves kockából alaplevet főzünk. A  póréhagymákat felkarikázzuk és 2 ek. kókuszolaj + víz keverékén megpároljuk. Amikor roppanós, hozzáadjuk a kurkumát, az ételízesítőt és a sót. Puhulásig főzzük, majd felöntjük vízzel és szójatejszínnel és összeturmixoljuk.  Beletesszük a megfőtt csicseriborsót, a felaprított petrezselymet és 5 perc alatt összefőzzük. Reszelt növényi sajttal, esetleg pirítóssal tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése